Jacqueline Esselink schiet kleinste groepje. Chris van Veluw wint Paasshoot.

zaterdag, 4 april 2009 16:20 by Admin

Bloggenoten,

Vanochtend om 9 uur traden 22 schutters aan om deel te nemen aan de 100m wedstrijd voorafgaand aan de Paasshoot (georganiseerd door Henk BAM en Robjan) bij SDVV te Almelo. Bij het inschrijven bleek ook hier weer dat de meeste schutters een voorkeur hebben om zittend te schieten. Daar moest de CREW (Nils dus Smile) bij het inplannen van de schietbeurten natuurlijk rekening mee houden want er stond een vast aantal tafels en ligbanken.  Na een dik uur inschieten (op de nieuwe 100m kaart die uitstekend voldeed!), startte de wedstrijd kort na 10 uur. Na een korte uitleg werd de shoot 'overgedragen' aan BaCo Bert Moesker (die zijn taak met glans vervulde). Uiteindelijk schoot Chris van Veluw de meeste punten bij elkaar. Jacqueline Holdijk schoot het kleinste groepje van de dag: 36mm CTC (Eric, de officieuze 100m kampioen van Belgie schoot een groepje van 37mm CTC) . Bij de prijsuitreiking kregen alle deelnemers, volgens de 100m traditie, een doos heerlijke bonbons (met dank aan Jan die zelf vanwege drukke werkzaamheden verstek moest laten gaan).  Anne Bangma: dank voor het meerennen bij de kaartwisseling.

Hieronder de uitslag: Jacqueline en Chris gefeliciteerd! 

Wat opvalt is dat de eerste 3 plaatsen zijn ingenomen door een Air Airms S4*0 Xtra FAC. Ook opvallend is dat de hoogste scores zittend zijn geschoten. Veel schutters schoten aan de fles, al dan niet met een externe regulator tussen de buks en de fles. Van Henk (Holly) en Jacqueline weet ik nog dat ze aan de fles schoten (zonder een regulator ertussen). Van Henny weet ik dat niet meer zeker maar die zal dat nog wel even vermelden vermoed ik.

Toen we op 7 maart vorig jaar met zeven mensen een 100m try-out hadden, kozen we voor 2 ronden van 5 schoten. Dit is bij de meeste 100m wedstrijden zo gebleven. Bij de volgende wedstrijd gaan we dat anders doen. Henk (Holly) en Henny bleken daar al de nodige ideeen over te hebben. Ze boden me aan deze op schrift te stellen, zodat we die kunnen bespreken. Maar nu eerst naar de fotoimpressies van de shoot....

Chris en Jacqueline na de prijsuitreiking

 

Daan en Jacqueline tijdens de wedstrijd (beiden aan de fles)

De earste Fryske 100m CREWmember sjocht tiidens de wedstriid nei de ynslagen fan`e wedstriidskutters

(De eerste Friese 100m CREWmember bekijkt tijdens de wedstrijd de inslagen van de wedstrijdschutters)

Gewaardeerd op 4.7 door 13 mensen

  • Currently 4,692307/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gerelateerde berichten

Reacties

april 4. 2009 23:48

Mensen

Het was weer een top-dag
Ik wil graag iedereen die dit mogelijk maakt
heel hartelijk bedanken.

Ik heb deze buks nog niet al te lang
en was er nog nooit mee op de lange baan geweest
en omdat ik reserve stond - en wat later (10:20 Frown ) arriveerde
kon ik bij aankomst gelijk aan de bak.
Mazzel dat er naast mijn baan (ik had de meest rechtse) een inschietkaartje was blijven hangen. Daar dus maar 5 X op ingeschoten tijdens de wedstrijd-tijd.

Ik ben dan ook erg blij met mijn 79 punten. Dat mag dan wel niet in aanmerking komen voor de hi-score of het groepje van dag (ik schoot zelfs een 6 ), de eeuwige roem die uit deze publicatie van de scorelijst naar voren komt is genoeg voor mij.

Rest me nog om mijn gegevens uit de lijst aan vullen;
mijn verlengstuk tijdens de wedstrijd was een BSA super10
5,5 mm. - 41 J (.22 - 30 fpe)
met een Nikko Stirling 12 X 50 erop.

Ik had een topdag
dus,

next time ...Smile


Marcel101

april 4. 2009 23:58

Hallo,

was zoals bij alle 100m shoots weer een geweldige dag.
Dit maal had ik echter met een Techstar (met Dr.RO-tune) geschoten.
Dus niet met een AA S400 (sorry Joost, had het je wel gegund).
Samen een gedeelde 3e plaats, toch wel een beetje bijzonder. ;)


Groetsels™, Henk (aka Holly)

Holly

april 5. 2009 00:18

Heren organisatoren van wedstrijd en fun shoot,

Jullie hadden alles weer toppie geregeld en georganiseerd.
Hulde !

En ik heb ook weer eens lekker mee kunnen schieten met de fun shoot.

Voor diegenen die altijd op zoek zijn naar informatie: . . . . . .
Ik schoot met een AA S400 Xtra F.A.C. cal 0.22 (oude model)
Pellet of choise: JSB Jumbo Heavy 5.52 mm gesorteerd op rondheid en gewicht per 1 milligram.
De pellet waarmee ik de wedstrijd schoot woog 1.181 gram bij een luchtdruk van 165 Bar aan de fles ( was een first voor mij tijdens een wedstrijd ).
Kijker was de vertrouwde "green turret knobs" Big Nikko 10-50*60 en ik schoot met 50 keer vergroting. (Is even wennen, maar als je het eenmaal door hebt, schiet dat best fijn.)

Groetjes, Henny

Henny van Bodegom

april 5. 2009 00:48

Forumbezoekers: Chris van harte gefeliciteerd met je superscore en Jacqueline gefeliciteerd met je schitterende groepje. Natuurlijk dikke complimenten aan Nils die bij deze shoot waarschijnlijk vol gas gegeven heeft ! Groeten van Jan.

Jan

april 5. 2009 00:53

Hoi,hoi,

Het was een super gezellige en mooie shoot vandaag.
Iedereen die het hebben georganiseerd, thanks!!!
Voor mij was het de 2e luchtschoot wedstrijd, dus het was een hele verassing dat ik het kleinste groepje had geschoten (sorry Eric).
En dat Henk en ik een gedeelde 3e plaats hebben is wel grappig!
Op naar de volgende shoot.
Ennn Chris nogmaals gefeliciteerd met je 1e plaats... super geschoten!
Rest mij dat ik iedereen via deze weg alvast een vrolijk Pasen toe wens.

Groetjes Jacqueline ESSELINK (Jacko)

Jacqueline

april 5. 2009 01:04

Voor de Friese schutter: een formidabele buks om te zien ! Wel iets om op een bi-pod te schieten zie ik, succes hier mee. Groeten van Jan.

Jan

april 5. 2009 09:49

Ja Emirto,Was een leuke dag.volgende keer een 250cc crosser mee voor de kaartenwissel..

Anne Bangma

april 5. 2009 11:36

Ik heb me weer prima vermaakt, de slechte score weet ik eerst aan de pellets maar bij thuiskomst bleek de HW100 te lekken. Waarschijnlijk op de o ring van de cylinder.
Ik heb tussen inschieten en de pauzes tussen de rondes niet bijgevuld en heb dus met iets van 100 bar geschoten terwijl de regulator druk 120 bar is. Nog een wonder dat ik niet als laatste ben geëindigd. Maar goed de revanche is in september in varsseveld Smile

let op: er is een extra dag ingelast en er zijn nog 11 banen vrij. Voor wie zich nog niet opgegeven heeft, zie www.baanplanner.eu

Erik (sabre)

april 17. 2009 18:07

Hoy ik ben een tijdje ofline geweest,vandar de wat late reaktie.Een dikke profficiat aan Cris met je score van 95,kan wel eens een tijdje staan.En Jacqueline ga je nou niet verontschuldigen omdat je beter was,geniet ervan het was verdiend!Het was zuur voor mij dat ik er naast pakte,480km gereden om met 1mm te verliezen...Maar zoals ik al zei geniet van je prachtig resultaat.En op naar de volgende zou ik zeggen.Grtn Eric

Eric(peric)

Reacties zijn gesloten