In aanbouw: 100m baan in Zwijndrecht (ZH)

maandag, 12 oktober 2009 20:25 by Admin

Update 21 oktober 2009:

Vanavond zijn Rene en ik langsgeweest bij het bestuur van SV Als 't Moet' in de huidige locatie. Tijdens deze uiterst aangename bijeenkomst hebben we meer gehoord over de plannen en ideeen uitgewisseld. Hieronder beknopt de stand van zaken:

- De oplevering van de nieuwbouw staat gepland in januari 2010

- Het wordt een hypermoderne baan die niet alleen voldoet aan KNSA eisen maar zelfs aan eisen van NOC/NSF

- Ook luchtschutters kunnen lid worden en toegang krijgen tot de 100m baan. Alle legale luchtgeweren zijn toegestaan (een regel die wij ook bij 100m wedstrijden hanteren)

Einde update

PS. Voor hen die zelf eens willen kijken naar de voortgang van de bouw, is op onderstaande foto de locatie gemarkeerd.

 

----------

Op de wapenbeurs van Oostende kwamen initiatiefnemers van een schietbaan in Zwijndrecht (tussen Dordrecht en Rotterdam) naar ons toe met de mededeling dat zij  aan het bouwen zijn. De schietbaan bevindt zich langs de Oude Stationsweg (Groot Karreveld naast de scouting) op het bedrijventerrein Bakestein en is goed bereikbaar vanaf de A16.

Het initiatief voor de nieuwbouw komt van de Schietsportvereniging "Als 't Moet". De huidige schietbaan bevindt zich in een oude school aan de Lindelaan te Zwijndrecht. Mede doordat deze school gesloopt gaat worden, heeft de SV van de gemeente het stuk terrein  ter beschikking gekregen waarop nu wordt gebouwd. Op aandringen van de gemeente, de banken en de SWS (Stichting Waarborgfonds Sport)  is besloten voor de nieuwe accomodatie een stichting op te richten. Dit werd de Stichting "Schietsportcentrum Drechtstreek" (SSC). De SSV "Als 't Moet" is daarvan de belangrijkste en grootste gebruiker maar het staat ook voor andere verenigingen vrij om zich als geïnteresseerde aan te melden. Hiermee wordt "spaarzaam" omgegaan want het aantal dagdelen per week is nu eenmaal beperkt.

De fundamenten van de nieuwbouw zijn reeds gelegd en de wapening voor de wanden van de 100m baan staat overeind. Gezien de constructie van zwaar gedimensioneerd gewapend beton, belooft dit een oerdegelijk gebouw te worden. De baan is naar verwachting begin 2010 gereed. Er komen in de eerste instantie zes 100m schietplekken en in een later stadium komen er daar wellicht zes bij. Er komen ook banen voor de kortere afstanden.

Hieronder wat afbeeldingen van de stand van zaken van de bouw op 13 oktober 2009.

Op deze foto is de zijkant van de 100m baan te zien. Op de naast de 100m baan liggende funderingsbalken wordt in de eerste instantie een 12m baan gebouwd die later verlengd kan worden. Voor de bouwkundigen onder ons: vandaar dat er geen wapening uit de achterste funderingsbalk steekt.

 

Een blik vanaf de toekomstige schietplek. De betonschaar markeert het begin van de 100m baan.

Ook voor de inwendige mens zal worden gezorgd. De aansluitingen voor de keuken en bar zijn al zichtbaar.

Als je geinteresseerd bent om lid te worden kun je dat aangeven bij de SV middels onderstaand formulier. Dit is nog niet de definitieve aanmelding maar je geeft aan dat je na de opening van plan bent om lid te worden. Lees maar, vul in en stuur op:

Aanmeldingsformulier lucht[1].doc (98,50 kb)

Gewaardeerd op 4.9 door 40 mensen

  • Currently 4,850001/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Categories:   Diversen
Actions:   E-mail | del.icio.us | Permalink | Reacties (3) | Comment RSSRSS comment feed

Gerelateerde berichten

Reacties

oktober 13. 2009 15:44

SUPER ! Ziet er goed uit en we kunnen op steeds meer plaatsen terecht met DE discipline in opkomst ! In elke provincie een 100 meter "airgun" baan zou natuurlijk geweldig zijn en het gaat vooruit zien we ! Beste groeten van Jan.

Jan

oktober 13. 2009 18:06

Ik zal de voortgang van de bouw in Zwijndrecht sowieso volgen Jan. Foto's plaats ik wel in dit topic. Nu nog even een 100m baan in Zeeland bouwen. Ruimte zat (zolang de boel niet onder water wordt gezet Wink

e.r

oktober 13. 2009 20:03

100 meter beschikbaar in Reimerswaal dus geen probleem ! Groeten van Jan.

Jan

Reacties zijn gesloten