Ministerie van Jusititie: calibers boven .25 niet in de ban.

vrijdag, 20 november 2009 20:21 by Admin

Met een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur heeft Ferdinand antwoord gekregen van het Ministerie van Jusitie op zijn brief. De aanleiding voor de brief waren hardnekkige geruchten dat het Ministerie wetgeving aan het voorbereiden zou zijn om het vrij voor handen hebben van luchtwapens met een caliber boven .25 te beperken. Er lijkt op korte termijn weinig aan de hand. Het Ministerie bereidt geen beperkende wetgeving niet voor. Niet formeel althans. Van betrokkenheid bij voorbereidingen door de Nederlandse Vereniging van Wapenhandelaren is volgens Justitie dus ook geen sprake. Wel heeft de werkgroep Advies wet wapens en munitie over grootcaliber luchtwapens gesproken. De uitkomst van deze werkgroep is het  ministerie (nog) niet bekend. En dat is misschien een reden om een nieuw verzoek op basis van de Wob een en nader boven water te krijgen. Het gehele antwoord van Justitie op de Wob-brief vind je op hier.

Gewaardeerd op 4.5 door 34 mensen

  • Currently 4,5/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Categories:   Wetgeving
Actions:   E-mail | del.icio.us | Permalink | Reacties (0) | Comment RSSRSS comment feed

Gerelateerde berichten

Reacties zijn gesloten