Groeperen met de Steyr LG110

donderdag, 30 december 2010 14:58 by kwal

Onlangs de Steyr maar weer eens mee naar de 100m baan in Ochten genomen want een buks is gemaakt om mee te schieten. Niet om alleen maar naar te kijken.

Eerst even iets over het materiaal. Het geweer is een Steyr LG110HP in 5,5mm 40 Joule met JSB Exact. Hij staat op een bipod van de firma Harris. Eigenlijk vind ik zo'n Harris bipod met al die veren en uitsteeksels niet mooi staan onder een strak ontworpen buks als de LG110. Maarja, pas als ik deze buks vaker ga gebruiken krijgt hij een nieuwe strakkere bipod. De richtkijker is een Schmidt&Bender 5-25X56 PMII. Het monteren van de 34mm tube van de S&B vraagt om in Nederland moeilijk verkrijgbare montageringen. Het monteren van weaverringen op deze Steyr vraagt dan vervolgens op een weavertussenrail. Steyr maakt ook zo´n weavertussenrail maar die heb ik niet gebruikt omdat deze veel te hoog is voor mij. Zoals op de foto is te zien komt de nu gebruikte prima uit ten opzichte van de laadpoort. Deze Steyr is origineel. Er is zelfs niet met de trekker gespeeld. Doordat er met deze af fabriek buks geen sprake is van een quikfill en er niet aan de fles geschoten kan worden, is er sprake van relatief weinig consistente schoten. Na circa 20 schoten moet er worden bijgevuld. Schieten met een quickfill en aan de fles is voor deze buks dus zeker aan te bevelen. Die mogelijkheden zijn er inmiddels.

Onderstaand 5 schots groepje is geschoten met ongeselecteerde JSB Heavies in 5,52mm. Nu ben ik niet bepaald een topschutter maar ik ben er redelijk tevreden over. Er was wel regelmatig sprake van flyers. Ook in onderstaand groepje. Vooral als je weet dat ik de 3 pellets op een kluitje achter elkaar heb geschoten. Dat kan met mijn ijskoude vingers te maken hebben gehad (het was -2 graden celsius). Anders binnenkort maar eens wat verbouwen aan deze buks.

Gewaardeerd op 3.9 door 16 mensen

  • Currently 3,875/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gerelateerde berichten

Reacties

december 30. 2010 23:46

En jij noemt dat flyers?

Prettige jaarwisseling.

Hans

december 31. 2010 18:56

De "upgrade" zal in ieder geval het aantal schoten doen toenemen, tot pak um beet 30.
De flyers zullen echter blijven, of je zet er een alternatieve loop in (BSA of beter nog polygoon).
Meer info hierover op het ons aller bekende forum Smile
Gr,

Rob

januari 1. 2011 23:08

@Rob: het is toch wel een beetje jammer dat de originele loop i.c.m. de 40J versie niet optimaal is. Lijkt wel een beetje op de situatie van de HW100. Ook deze buks in in de 16J 4,5mm versie vrijwel helemaal prima af fabriek maar de FAC versie in 5,5mm groepeert toch minder als je zou mogen verwachten.

Groet!

Emi

april 26. 2011 03:20


<a href="www.oakleyshop.info/">OAKLEY</a> -- Classrooms were emptied in a hurry Monday when the Oakley outlet District reclaimed some of the space it had been leasing to a church.<br>
<a href="http://www.oakleyshop.info/">cheap oakley sunglasses</a> at the oakleyshop.info that Mountain View Christian Center operates, at 5000 Amaryllis St., quickly had to redistribute students among the remaining <a href="http://www.oakleyshop.info/">oakley eyeglasses</a> and the gymnasium after the school district began changing the locks, saying the church had reneged on the terms of its lease.<br>
&quot;A deal is a deal,&quot; <a href="www.oakleyshop.info/...-c-81.html">Versace sunglasses</a> said in response to why the church couldn't keep using the space given that the district doesn't have immediate plans for it.<br>
--<a href="www.oakleyshop.info/...sses-c-77.html">ray ban sunglasses</a>

oakley outlet

januari 4. 2012 19:22

Pingback from 100mairgun.nl

Bullpup kolven van Ginb

100mairgun.nl

Reacties zijn gesloten