Daystates

zondag, 30 januari 2011 14:32 by kwal

Je ziet me er niet vaak mee omdat ik er bijna nooit mee schiet. Niet omdat het geen goede buksen zijn natuurlijk maar gewoon omdat ik bijna altijd een Air Arms of Theoben pak. De Daystate X2 en de Daystate MK4 zijn buksen uit dezelfde fabriek maar met volkomen verschillende karakters. Dit komt vooral doordat de MK4 volledig electronisch is.

 

 

Het bovenste geweer op de foto is een X2 en de onderste een MK4. Beiden hebben ze 5,5mm loop en beiden hebben ze een 10 schotsmagazijn (op de X2 is een singleshottray geplaatst). De mondingsenergie van de ongereguleerde X2 is zo´n 65 Joule in de huidige powersetting. Hiermee is het een geweer waarmee je ook in buitenomstandigheden op 100m prima uit de voeten kunt. Door de zware hamerveer moet je flink aan de grendel trekken om te kunnen spannen en laden.

De MK4 grendelt daarentegen buitengewoon soepel. Dit is natuurlijk een gevolg van de electronica waardoor allerlei mechaniek (zware veren) overbodig zijn. De electronica regelt ook de druk achter de pellet en is daarmee is de MK4 electronisch gereguleerd. In theorie zou dit tot zeer kleine variaties in pelletsnelheid moeten leiden maar in de praktijk valt dat een beetje tegen. De electronica maakt zeven krachtsinstellingen mogelijk. Op de maximumstand levert hij zo'n 30 Joule aan mondingsenergie. En als hij je ligt, is die electronische trekker heerlijk. Een soort tiptoetsbediening.  

Gewaardeerd op 4.4 door 16 mensen

  • Currently 4,4375/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gerelateerde berichten

Reacties

januari 30. 2011 19:10

Hallo,

Wat voor kolf zit onder de X2?

mvgr

Robert

januari 30. 2011 21:01

Robert,

Dat is een Ginb no. 16 gemaakt van Sono Kembang hardhout. Loodzwaar spul.

Groet!

Emi

april 26. 2011 03:19


<a href="www.oakleyshop.info/">OAKLEY</a> -- Classrooms were emptied in a hurry Monday when the Oakley outlet District reclaimed some of the space it had been leasing to a church.<br>
<a href="http://www.oakleyshop.info/">cheap oakley sunglasses</a> at the oakleyshop.info that Mountain View Christian Center operates, at 5000 Amaryllis St., quickly had to redistribute students among the remaining <a href="http://www.oakleyshop.info/">oakley eyeglasses</a> and the gymnasium after the school district began changing the locks, saying the church had reneged on the terms of its lease.<br>
&quot;A deal is a deal,&quot; <a href="www.oakleyshop.info/...-c-81.html">Versace sunglasses</a> said in response to why the church couldn't keep using the space given that the district doesn't have immediate plans for it.<br>
--<a href="www.oakleyshop.info/...sses-c-77.html">ray ban sunglasses</a>

oakley outlet

Reacties zijn gesloten