Theoben Rapid MKII vs Rapid S

zondag, 13 februari 2011 11:52 by kwal

Theobens behoren samen met de Air Armsen tot mijn favoriete buksen. Dit artikeltje gaat over een Theoben Rapid MKII in .25 en een Rapid S in .20. Of beter gezegd over een chronyvergelijk tussen beide buksen.

De Rapid S is in tegenstelling tot de MKII gereguleerd. Beiden hebben ze een heerlijke goed voorspelbare trekker. De trekker van de Rapid S is toch wel erg subliem geworden nadat hij bij de importeur een tunebeurt heeft ondergaan. De Rapid S heb ik speciaal en alleen voor het 100m schieten. De kolf die er op zit is lekker zwaar en goed instelbaar zodat ik er in een zo aangenaam mogelijke houding opgelegd mee kan schieten.

De S doet zo´n 90 bruikbare schoten op een volle fles en de MKII zou er zo´n 40 moeten doen. Ik heb dat niet gemeten. Wel heb ik, na de flessen gevuld te hebben tot 210 BAR, 25 schoten met beide Theobens over de chrony (Beta chrony) gedaan. Met ongeselecteerde pellets direct uit het blik.

Duidelijk is dat de gereguleerde buks een iets minder grote spreiding kent. Niet bewezen is of het aan de regulator ligt.

Gewaardeerd op 4.7 door 19 mensen

  • Currently 4,736843/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gerelateerde berichten

Reacties

februari 13. 2011 13:14

Mooi man. Nette waarden ook.

Hans

februari 13. 2011 17:19

Hey,

Ik ben op zoek naar een nieuwe kijker voor mijn Theoben MKII. Welke kijker zit op de bovenste buks (de MKII)?

Dank voor het antwoord.

Henri de Laat

februari 13. 2011 23:33

Henri,

Op de MKII staat een Bushnell Elite 6500 4,5-30X50MD.

Groet!

Emi

april 26. 2011 03:19


<a href="www.oakleyshop.info/">OAKLEY</a> -- Classrooms were emptied in a hurry Monday when the Oakley outlet District reclaimed some of the space it had been leasing to a church.<br>
<a href="http://www.oakleyshop.info/">cheap oakley sunglasses</a> at the oakleyshop.info that Mountain View Christian Center operates, at 5000 Amaryllis St., quickly had to redistribute students among the remaining <a href="http://www.oakleyshop.info/">oakley eyeglasses</a> and the gymnasium after the school district began changing the locks, saying the church had reneged on the terms of its lease.<br>
&quot;A deal is a deal,&quot; <a href="www.oakleyshop.info/...-c-81.html">Versace sunglasses</a> said in response to why the church couldn't keep using the space given that the district doesn't have immediate plans for it.<br>
--<a href="www.oakleyshop.info/...sses-c-77.html">ray ban sunglasses</a>

oakley outlet

december 6. 2011 22:51

Hallo,

Ik kan niet maar kiezen tussen BSA R10 Mk2 en de theoben rapid mk2 zijn ze allebij met powergegulator, welke en waarom eigenlijk, kva kracht prestatie en precisie ? help me aub

David

Reacties zijn gesloten