Lightstream HW100 LS en Beaumont winnen Amersfoort

zondag, 1 mei 2011 19:26 by Emi

Vandaag hebben we een 100m wedstrijd bezocht die werd georganiseerd door Arno en zijn team. Prima sfeer, goede organisatie en een prachtige accomodatie. Bij deze wedstrijd hebben Arno en zijn team er voor gekozen om twee verschillende groepen te kiezen. De smallbore klasse en een bigboreklasse waarbij geweren met een caliber groter dan .25 als bigbore werden geklassificeerd.

De hoogste score in de smallbore klasse werd geschoten door Gertje met een Lightstream HW100 LS in .22. In de bigboreklasse was het Randolph met een Beaumont in cal. 32. Het kleinste groepje (38mm) werd geschoten door Rene George de Zeeleeuw. Hij schoot voor het eerst met een Lightstream HW100 LS. De Air Arms S410 van de derde plaats, kwam recht uit de doos.

De eerste 3 plaatsen zien er als volgt uit:

Smallbore klasse
Gertje (Lightstream HW100 LS) 295 punten
Rene George de Zeeleeuw (Lightstream HW100 LS) 293 punten
Schoontje (Air Arms S410) 290 punten

Bigbore klasse
Randolph (Beaumont .32) 270 punten
Bekema (Beaumont .32) 269 punten
Peter (Beaumont .32) 268 punten 
 

Hieronder de over-all uitslag:

 

Binnenkort zijn er weer wat 100m wedstrijden die meetellen voor het 100m kampioenschap van de Lage Landen. De eerste is in Ochten, daarna is er weer een in Amersfoort, en de laatste is zoals gebruikelijk in Almelo. Nu eerst wat fotootjes...

100m baan. In de verte worden de kaarten opgehangen

Peter achter zijn Beaumont

BAM met benchrestkolf

Hanna. De enige vrouwelijke 100m schutter vandaag

De liggende sponsor van deze wedstrijd (QSA Hilversum)

 
Kaarten tellen
 

Prijsuitreiking

Gewaardeerd op 4.3 door 20 mensen

  • Currently 4,349999/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gerelateerde berichten

Reacties

mei 1. 2011 21:27

Dat ziet er weer goed uit allemaal. Proficiat winnaars!

Mvrgr,

Richard

mei 2. 2011 09:59

Mooie foto,s Emi zeker die van die vent met die grote kop achter die Beaumont.

Gr.

peter de looff

mei 2. 2011 16:49

Chips .... heb ik net per ongeluk op de 1 gedrukt als waardering , moet natuurlijk een 5 zijn ;).

Mooie resultaten van de Gennep-gangers !! En stiekum toch wel leuk dat een standaardzouitdedooszonderpolygoonloopregulatorkofiezetapparaatmagnetronenweetikwatnogmeervooreenfoefjes AirArms 410 een aantal HW100 LS'jes achter zich laat...

Groeten, Geert.

Schoontje

mei 2. 2011 18:02

Leuke shoot,leuke mensen en een zeer mooie accomodatie!Ik kijk al uit naar 16oktober,al ben ik wel van plan het dan iets beter te doen!Grts Eric

Peric

mei 4. 2011 18:49

Ja, die ken ik al Geert. En het antwoord is ook standaard: als jij met de buks schiet zonder de fles er aan, dan haal ik alle gadgets van m'n HW100 en hebben we een shoot-out. Ik durf op de uitslag een weddenschap aan te gaan.

Maar top resultaat Geert. Daar valt niks op af te dingen. En ik verheug me al op het gebak...

Groeten, Paul (die wel respect begint te krijgen voor Air Astma's (mits met fles))

Freeway

mei 5. 2011 23:05


Ik hou dat "HW's achter je laten" op puur geluk hebben Geert.

Afgelopen maart in Dongen stond de eerste normale AA op plaats 14 Smile

Gertje

mei 6. 2011 10:20

Allemaal hebben we netjes geschoten HW LS of niet.

Gertje zet eens achter een goede schutter achter dat buksje die in maart 14e werdt in Dongen,
dan zal die een stuk hoger eindigen.(ik was volgens mij die schutter die 14e werdt)

Groeten

Paul van den Berg

mei 7. 2011 02:07

Gertje,

op 13 maart 2010 in Almelo, mijn eerste 100 meterwedstrijd schoot ik een 12de plaats , 180 punten , ook met een S410 maar dan zónder regulator, wél aan een 200Bar fles waar nog 180 bar in zat , en met pellets zó uit een nieuw doosje, dus niet geselecteerd, en ook niet getest op groeperen. Zoals je ws. wel weet zijn echt niet alle batches die bij JSB van de band rollen even goed , bij de laatste bestelling bij Sportwaffen Schneider had ik een paar doosjes die van uitzonderlijk goede kwaliteit waren, bijna geen beschadigde rokjes ed. Voor de eerste keer in mijn prille schietcarrière (ahum ;) ) heb ik de pellets gewogen en gelubet, ik heb er een paar gerold maar omdat ze allemaal hetzelfde klonken (lekker strak) ben ik daarmee gestopt. Zoals Roy ( Weihroych) ook al op de baan in Gennep bemerkte worden de groepjes de helft kleiner met gesorteerde pellets .
Als ik alledrie mijn kaarten bekijk zit daar 1 x een 8, bij de rest is allemaal binnen de 9 cirkel , op de laatste kaart een groepje van 9 schoten binnen 26 mm ( www.luchtbuks.net/index.php ) , met jammergenoeg een afzwaaier links in de 9 ... Ik weet niet of je dan echt van toeval spreekt , daarbij gerekend zat ik naast een behoorlijke "blaffer" , ik heb m'n hele schietritme aan moeten passen aan he klappen van Cor's air (What's in a name Smile )...

Ach, bij het volgende 100 meter spelletje zien we wel weer waar het schip strand , ik heb er in elk geval lol in , dat vind ik belangrijker dan veel punten!

Groeten, Geert.

Schoontje

mei 8. 2011 08:55

Groot gelijk Geert! Winnen met een AA is geen geluk, winnen met een HW is geen groepjes kopen.
Hoog scoren bij een 100m wedstrijd is een goede schutter achter een goede buks zetten.
Nu komen zowel de buksen als de schutters steeds dichter bijelkaar te liggen.
Dus een derde plaats is griezelig goed.

Cheers, Paul

Freeway

mei 8. 2011 09:04

En voor Gertje: Als de buks dan wat minder zou zijn, dan kan je dat natuurlijk compenseren door er een extreem goede schutter achter te zetten......

Freeway

mei 9. 2011 12:04

Hi All
Have you guys tried a Lother Walther polygon barrel on a 177 HW100.
If so how were the results and what pellets did it like.

Gavin

Gavin mcdonald

mei 11. 2011 22:20


Hai Geert,

met een AA is niks mis! Ik heb er ook een Smile Alweer een poos geleden schoot Lisa met een AA in Hengelo 295 punten op een 50 meter wedstrijd, en schoot mijn HW100 LS met LS achter de trekker óók 295 punten. Lisa won toen nét op mouches. De wedstrijd erna won ik daar met 292 punten.

De reden dat we steeds minder AA's bovenin in het veld tegenkomen ligt niet aan de kwaliteit van de buks maar aan het feit dat veel schutters overstappen op wat anders. Dat is uiteraard iedereens goed recht.

Pellets sorteren heb ik nooit gedaan maar het scheelt wel degelijk. Je merkt het al bij nawegen: er zitten erbij die procentueel meerdere procenten afwijken en dat zijn gegarandeerd de flyers. Wil je naar de 300 punten moet echt alles perfect zijn.

Ik had (gelul achteraf, ok) misschien nog meer punten kunnen hebben want bij het laden van een pellet in de single load tray drukte ik per ongeluk een rokje dubbel. Door de concentratie vergat ik die in het zand te schieten!! Ik schoot een 8. Mijn enige 8. De in totaal 8 elven (ruim één op de 4 vloog in de 11 Smile ) maakten de vele negens weer goed.

Maar ook met een HW moet je een beetje geluk hebben. Drs. P heeft een identieke buks maar het liep niet in Amersfoort. In Dongen begin dit jaar liep het bij Peter weer wel en won hij maar liep bij mij weer niet. Beide wedstrijden schoten we met EXACT dezelfde pellets: Peter en ik sorteren namelijk samen. Uit 750 pellets halen we net voldoende inschieters en wedstrijders voor 2 man.

Wedstrijduitslagen zijn en blijven momentopnames. Al was het wel supergaaf om te zien dat René George 293 punten schoot met mijn geleende buks. Die vent loop nog steeds met zijn hoofd in de wolken ;)

Gertje

mei 11. 2011 22:21


Er moet staan: pellets sorteren HAD ik nooit gedaan. Maar dat snap je wel.

Gertje

mei 14. 2011 00:13

Er moet staan "schutter sorteren" dat werkt het best.

Freeway

mei 15. 2011 22:57

Hi Kevin,

I never saw someone who tried a polygonbarrel on his HW100 in 4,5mm.

ATB
Emi

Emi

Reacties zijn gesloten