English Walnut Oil

zondag, 11 september 2011 14:01 by Admin

Een tijdje terug kreeg ik bij een bestelling bij Joost een flesje English Walnut Oil meegeleverd. Deze olie is verkregen uit walnoten en de fabrikant claimt daarmee dat het de beste olie is om op een walnoten kolf te gebruiken.

Aanvankelijk smeerde ik de olie met een lap op de kolf. Dat werkte wel maar nadat ik de gebruiksaanwijzing had gelezen, bleek het beter te zijn de olie met de palm van de hand in het hout te smeren. De wijvingswarmte die dan ontstaat geeft extra effect.

Het is best lastig om het verschil in glans goed op een foto weer te geven. Op onderstaande foto is er wel een poging gedaan.

 

Het betreft, zoals je ziet, twee verschillende kolven (dus geen voor/na foto) waarbij de onderste kolf is ingewreven met English Walnut Oil. Voordat de onderste kolf was ingewreven waren ze beiden even glanzend. Het is natuurlijk een kwestie van smaak welke glansintensiteit je de fraaiste vindt. Maar als je je walnoten kolf wat meer wilt laten glanzen, en de tekening in het hout meer naar boven wilt halen, is English Walnut Oil een goed middel om dat te bereiken. Uiteraard onderhoud je gelijk je kolf door de olie te gebruiken.

Het doosje en het aangebroken flesje met English Walnut Oil

Gewaardeerd op 4.4 door 20 mensen

  • Currently 4,350001/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Categories:   Diversen
Actions:   E-mail | del.icio.us | Permalink | Reacties (1) | Comment RSSRSS comment feed

Gerelateerde berichten

Reacties

september 11. 2011 19:23

Schitterend en een mooie "satin glans". Geeft het geweer zeker een meerwaarde en ruikt
nog eens lekker ook Smile Ik gebruik het al jaren en geeft de kolf een waterafstotende
laag. Goed advies van Joost en het is ook nog eens leuk om te doen,

groeten van Jan.

Jan

Reacties zijn gesloten